Në 30 vjetorin e demonstratave të pranverës 1981

 

PRANVERA SHQIPTARE

1 9 8 1

______________________________________________________________________________________

Përmbajtja e lëndës:

 

ÇKA E KARAKTERIZUAN PRANVERËN SHQIPTARE '81?

Shkruan: Berat Luzha

 

*  *  *

SHTOJCË E PASHTRIKU.ORG

 

*  *  *

DEMONSTRATAT E VITIT 1981 ISHIN DHE

MBETËN VEPËR E POPULLIT TË KOSOVËS.

Shkruan: Saime Isufi

 

*  *  *

1981’ta RISHTROI PËR ZGJIDHJE ÇËSHTJEN E KOSOVËS

Shkruajnë: Jashar Alia & Nezir Myrtaj

 

*  *  *

DEMONSTRATAT E VITIT `81 DHE KARAKTERI

 I TYRE GJITHËPOPULLOR

Shkruan: Brahim I. Avdyli

 

*  *  *

CILI ISHTE ROLI I SHQIPËRISË ZYRTARE

NË DEMONSTRATAT E PRANVERËS 1981 NË KOSOVË

Shkruan: Bedri Islami

 

*  *  *

PJESËMARRJA E GRUAS SI ORGANIZATORE DHE

VEPRIMTARE  NË DEMONSTRATAT E VITIT 1981

NË KOSOVË DHE NË MËRGIM

Shkruan: Saime Isufi

 

*  *  *

VITI 1981 DHE MËRGATA SHQIPTARE NË ZVICËR

Shkruan: Ismet Rashiti

 

*  *  *

DEMONSTRATA E VITIT 1981 DHE NDIKIMI I TYRE

NË ZGJIDHJEN E ÇËSHTJES SË KOSOVËS

Shkruan: Mr.sc.Metush Zenuni

 

*  *  *

Akademi përkujtimore

KADRI ZEKA NJË JETË NË SHËRBIM TË ATDHEUT

 

( LEXONI KËTU )

 

 

 

Përmbajtja e lëndës:

 

SEGMENTE NGA EPOPEJAE DEMONSTRATAVE

TË PRANVERËS 1981

Shkruan: Abdullah Prapashtica

 

*  *  *

SHTOJCË  E PASHTRIKU.ORG

 

*  *  *

NË PRANVERËN E VITIT 1981 NIS RRËNIMI

JUGOSLLAVISË

Shkruan: Tahir Gecaj

 

*  *  *

DEMONSTRATAT E VITIT 1981 NË OBSERVIMET

E ORGANEVEMË TË LARTA TË LKJ’së

Shkruan: Qerim Lita

 

*  *  *

DEMONSTRATAT E 1981’ës FUQIZUAN

LËVIZJENKOMBËTARE PËR LIRI E PAVARËSI

Shkruan: Dr. Sami Pireva

 

*  *  *

PRANVERA KRYENGRITËSE SHQIPTARE

Shkruan: Prof. dr. Hysen Matoshi

 

*  *  *

KUSH I ORGANIZOI DEMONSTRATATE PRANVERËS 1981?

Shkruan: Bejtullah Tahiri

 

*  *  *

TENDENCAT PËR SHTREMBËRIMTË NJË HISTORIE TË LAVDISHME

Shkruan: Adonis Tahiri

 

QËNDRIMI I SHTYPIT GJERMANPËR DEMONSTRATAT E VITIT 1981

Shkruan: Naim Krasniqi

 

*  *  *

KUSH ISHIN FLAMURTARËT E PARËTË REPUBLIKËS SË KOSOVËS

Shkruan: Ahmet Qeriqi

 

*  *  *

DEMONSTRATAT E V.1981, SHËNUAN KTHESËN VENDIMTARE

Shkruan: Reshat Avdiu

 

*  *  *

STUDENTËT E GJAKOVËS - FRYMËZIM I PRANVERËS 1981

Shkruan: Mexhid Yvejsi

*  *  *

JEHONA E DEMONSTRATAVETË VITIT 1981 NË MEDIAT GJERMANE

Shkruan: Naim Krasniqi

 

*  *  *

PRANVERA SHQIPTARE ’81 NJË LËVIZJE QË

LËVIZI KOSOVËN DHE GJITHË KOMBIN

Shkruan: Hydajet Hyseni

 

*  *  *

DEMONSTRATA E VITIT ’81 - NJËRANDËR FAQET

MË TË NDRITURA TË HISTORISË SONË TË RE

Shkruan: Kadri Rexha

 

( LEXONI KËTU )

 

 

Përmbajtja e lëndës:

 

UKSHIN HOTI, PROMOTORI LK’SHQIPTARE 1981 – 1999

Shkruan: Sheradin Berisha

 

*  *  *

DEMONSTRATAT E VITIT 1981,„NYJË“ E HISTORISË SHQIPTARE

Shkruan: Faket Kajtazi

 

*  *  *

DEMONSTRATAT E VITIT 1981 ISHIN VAZHDIMËSI
E VEPRIMTARISË SËLËVIZJES SONË KOMBËTARE

Shkruan: Hasan Ukëhaxhaj

 

*  *  *

FEMRA SHQIPTARE U DHA FRYMË TË GJITHA

PROCESEVE TË RËNDËSISHME KOMBËTARE

Shkruan: Akile Dedinca’Zhegrova

 

*  *  *

DEMONSTRATAT E VITIT 1981 - PËRMBYSËN IDENË E JUGOSLLAVIZMIT

Shkruan: Tefik Ramadani’Qarri

 

*  *  *

KONCEPTI I REVOLUCIONIT TË VITIT 1981

Shkruan: Sylejman Qyqalla

 

*  *  *

FOTOALBUM NGA TRIBUNA KUSHTUAR 30 VJETORIT TË PRANVERËS ’81

 

( LEXONI KËTU )

 

 

Përmbajtja e lëndës:

 

MARSI SHQIPTAR I KOSOVËS

Shkruan: Prend Buzhala

 

*  *  *

KOSOVA DHE SHQIPTARËT NË SHTYPIN GJERMANFOLËS TË VITIT 1981

Shkruan: Ibish Neziri

 

*  *  *

DEMONSTRATAT E VITIT 1981 NË BESIANË, KTHESË E MADHE

HISTORIKE PËR TËRË KOSOVËN

Shkruan: Prof.Avdi Gjata

 

*  *  *

REVOLUCIONI 1981 - KRIJOI BAZËN E UÇK’së

Shkruan: Afrim Morina

 

*  *  *

BANDEROLA "KOSOVA REPUBLIKË" NË QENDËR TË THERANDËS

Shkruan: Beqir Elshani

 

*  *  *

VEPRIMTARIA ILEGALE NË THERANDË DHE

DEMONSTRATAT E 26 MAJIT 1981

Shkruan: Sejdi Gega

 

*  *  *

PRANVERA E MADHE E VITIT 1981

Shkruan: Ibrahim I. Shala

 

*  *  *

Shkrime në 26 vjetorin e demonstratave

historike të vitit 1981

 

( LEXONI KËTU )

 

 

Përmbajtja e lëndës:

 

BURGOSJA E RINISË SIME & TË MOS HARROHET HISTORIA

Shkruan: Elife Luzha

 

*  *  *

SHTOJCË E PASHTRIKU.ORG

 

*  *  *

DEMONSTRATA E 5 MAJIT 1981 - NISI ME:

„HEJ KAÇANIK O SHKËMB E GUR“…

Shkruan: Naser Kuka

 

*  *  *

MË 5 MAJ 1981 - DJEMTË DHE VAJZAT E KAÇANIKUT

DEMONSTRUAN KUNDËR REGJIMIT PUSHTUES

 

*  *  *

FOTOALBUM NGA AKTIVITETET - MË 5 MAJ 2011 NË KAÇANIK

 

*  *  *

 

BETEJA POLITIKE PËR KOSOVËN REPUBLIKË

Shkruan: Ragip Shala

 

 

*  *  *

KRIMET NUK VJETROHEN

Shkruan: Mexhid Yvejsi

 

 

( LEXONI KËTU )

 

 

© Pashtriku.org, Shtator’2011

_______________________________________________________________________________________

( Përgatiti Moderatori i www.pashtriku.org - Sheradin Berisha )

 

 

Datenschutzerklärung
Gratis Homepage von Beepworld
 
Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich der
Autor dieser Homepage, kontaktierbar über dieses Formular!