D O S J A  G Ë R V A LL A  &  K A D R I  Z E K A

 

 

 

Në 30 vjetorin e vrasjes së Jusuf Gërvallës, Kadri Zekës dhe Bardhosh Gërvallës

 

- DONIKA GËRVALLA -

‘DUHET THYER HESHTJA’

 

 .

Në përkujtim të dëshmorëve të Kombit

KUJTIME PËR DËSHMORËT

E KOMBIT QË PO I PËRKUJTOJMË SOT

 .

 

Në 30 vjetorin e vrasjes së Jusuf e Bardhosh Gërvallës

dhe Kadri Zekës, botohet libri:

 

LËVIZJA, NJË LINDJE E PËRGJAKUR

     Se shpejti, do të dalë nga botimi, libri më i ri i shkrimtarit dhe publicistit Bedri Islami "Lëvizja, një lindje e përgjakur - bashkëbisedim me Ibrahim Kelmendin".

 

 

     Libri ka në qendër të tij memorjen e një rruge 30 vjeçare të Lëvizjes Popullore të Kosovës, që nga ditët e parathemelimit të saj, organizatat që vepronin në perëndim dhe problemet e tyre, njerëzit dhe situatat e shumta, ditën e themelimit me 17 janar 1982, vrasjen e tre Herojve të Kombit, në natën e 17 janarit, Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka, vështërsitë nëpër të cilat ka kaluar Lëvizja Popullore e Kosovës, përfaqësuesit e saj të denjë, figurat e njohura të rezistencës Kombëtare, ndërtimi i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, e më pas edhe i Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, probleme të njohura e të panjohura gjatë këtij rrugëtimi…, të gjitha këto shpërfaqen përmes një bashkëbisedimi mes dy personazheve: Bedri Islamit, autor i librit "Lëvizja, një lindje e përgjakur…", i cili gjatë viteve të luftës në Kosovë 1998 - 1999 ishte drejtues i Lëvizjes Popullore të Kosovës, dhe Ibrahim Kelmendit, njëri ndër themeluesit e Organizatës, e me pas, deri në përfundimin e luftës, njëri ndër figurat më të njohura të saj. Në këtë libër, sublimohet një bashkebisedim intrigues, me të vërteta që përplasen me njëra tjetrën, thënie e kundërshti, mendime të ndryshme e jo rrallë edhe qëndrime të ndryshme. Pra, është një libër që ia vlen të lexohet me një frymë!

 

( Moderatori i pashtriku.org, Sheradin Berisha, 19. 01. 2012 )

 

 

 Lexoni librin më të Ri të Xhafer Durmishit

„ZËRI I POPULLIT”DHE ZËRI I JUSUF GËRVALLËS

Për lexuesit e pashtriku.org dhe të mediumeve tjera ku diskutohet për librin tim

Xhafer Durmishi:

TANI NË EMRIN TIM - FLET LIBRI IM

 

 

 

 

     Vepra ime "Lëvizja e Jusuf Gërvallës", duket se është pritur me interesim të madh. Në disa mediume si facebook’u etj., lexues të shumtë janë deklaruar publikisht akoma pa e lexuar librin tim gjer  në fund. Pavarësisht nga kjo, të gjitha mendimet dhe opinionet e shprehura rreth librit do ti analizoj me kujdes. Ata që drejtojnë pyetje, në rastin konkret si Ibrahim Kelmendi, (Lexoni: “13 pyetjet e Ibrahim Kelmendit…” Sh.B) jashtë faqeve të librit apo në adresë të gabuar (për veprimtarë të përmendur nga ai) i këshilloj t'i kontaktojnë në adresat e tyre... 

 

LEXONI: MË GJERËSISHT

 

 

 

 

Në vend të reagimit

Ibrahim Kelmendi:

13 PYETJE TË IBRAHIM KELMENDIT PËR

XHAFER DURMISHIN - AUTORIN E LIBRIT

- “LËVIZJA E JUSUF GËRVALLËS!“ -

 

 

I nderuar ish Bashkëveprimtari Xhafer!

Lexova rreth 300 faqet e para të kakofonisë (“librit”) Tënde, të emërtuar “Lëvizja e Jusuf Gërvallës”, sa për të mos injoruar fare, meqë ishim bashkëveprimtarë. Do përpiqem t’i shoh edhe rreth 700 faqet tjera.

 

LEXONI: MË GJERËSISHT 

 

 

 

LEXONI LIBRAT:


„ATENTATET“

IBRAHIM KELMENDIT

Klikoni mbi kopertinë:

 

 

______________________________________________________

„LËVIZJA E

JUSUF GËRVALLËS“

XHAFER DURMISHIT

Klikoni mbi foto:

 

 

Në 28 vjetorin e rënies së Jusufit, Kadriut e Bardhoshit

 U VRANË SEPSE DËSHIRONIN KOSOVËN TË LIRË

 

- SABRI NOVOSELLA: VËLLA I DHEMBJES KRENARE

- SAIME ISUFI: DUKE KUJTUAR ATË NATË TË TRISHTUAR JANARI

- ISMET RASHITI: PËRJETËSIA E DËSHMORËVE

- XHAFER DURMISHI: SI MË NJOFTOI UDB’a PËR VRASJEN E JUSUF GËRVALLËS?!

- DER SPIEGEL: E TËRA DUKEJ SI PAS NJË EKZEKUTIMI

- FARIDIN TAFALLARI: TRE YJET E PAVDEKËSISË

- PASHTRIKU: SI U DENUAN SHABAN KLAIQI E ISLAM RAFUNA PËR ZËRIN E KOSOVËS

- JUSUF GËRVALLA: SHTATË NET NË DUBOVIK

- SAIME ISUFI: TRE GURË NË KALANË E REPUBLIKËS SË KOSOVËS

- NDOC PAPLEKA: VRASJA E POETIT

 

 

( Pergatiti moderatori i www.pashtriku.org ) 

 XHAFER DURMISHI:

PERSONAZHET E LIBRIT “ATENTATET”

*** 

JUSUF GËRVALLA:

"BASHKJETESA" E XHELATIT ME VIKTIMËN

 *** 

JUSUF GËRVALLA:

KLODIANA DHE NËNTË PRANVERAT E SAJ

***

JUSUF GËRVALLA:

LETËR TITOS-NJERIU KA NJË TË METË: AI DI TË MENDOJË!

***

JUSUF GËRVALLA:

LUFTA JONË ËSHTË E DREJTË

 *** 

JUSUF GERVALLA: 

TRADHTARËT E VJETËR DHE TRADHTARËT E RINJ

 ***

SAIME ISUFI:

DUKE SHPALOSUR NJË FLETË DITARI...

***

SKËNDER OSUMI:

REVISTA "NIN" E BEOGRADIT FSHEH TË VËRTETËN MBIGJENDJEN E POPULLSISË SHQIPTARE NË JUGOSLLAVI!

***

SKENDER IBISHI: 

KONTINUITETI HISTORIK I LPK

 

RAMADAN PLLANA:

 E VËRTETA PËR KRIJIMIN E ORGANIZATËS-LNÇKVSHJ

_______________________________________________

UDB’a PRANON SE I KA VRA:

JUSUF E BARDHOSH GËRVALLËN!

DRAMA - ”PROCESI

Datenschutzerklärung
powered by Beepworld