HISTORIA E SHQIPËRISË - NË ENCIKLOPEDINË E LIRË   LUFTA E DYTË BOTËRORE   ILIRËT 

 HIGH ALBANIA BY M. EDITH DURHAM  & KUSH E UDHËHOQI SHQIPËRINË 1912 – 2005...?

 SHQIPËRIA MË KA BËRË PËR VEHTE

 Prof.Dr.MUHAMET PIRRAKU   &  ESAT PASHË TOPTANI 1912-1920  & JEMI NJË 

DOK: LIDHJA SHQIPTARE E PRIZRENIT 1878 - 1881

Historia e Skenderbeut & Historia e Çamërisë (1-3) 

TOMORR TOPLICA:KU SHTRIHET MALËSIA E MADHE

  PËRVJETORI I HESHTUR I GJERGJ KASTRIOT SKËNDERBEUT

 KUR U KRIJUA „SHËRBIMI I MSHEFT“ SHQIPTAR?

 Prof.Arben LLALLA: "NJË FOTOGRAFI E PANJOHUR E ISMAIL BEJ QEMAL VLORËS"

 VIDEO “SHQIP” - HISTORIA E KOSOVËS NGA VITI 1389 – 1999

 Emisioni “Shqip”: “SHQIPTARËT E UKRAINËS, NJË PROVË PËR EMRIN „SHQIPTAR“

 Atdhe BUJA: “FLAMURI SIMBOL I IDENTITETIT DHE BASHKIMIT KOMBËTAR”

 Isuf B.BAJRAMI: „A KA SOT DEMOKRACI GREQIA?!”

 Prof.Arben LLALLA: “MARRDHËNIET GREKO - MAQEDONASE NË OPTIKËN E HISTORIANIT”

 Shefki OLLOMANI: „SHQIPËRINË ETNIKE – ËNDËRR APO REALITET?!“

 Adnan ABRASHI: „MUNDËSIA E PREJARDHJES SË SHQIPTARËVE NGA ATLANTIDA LEGJENDARE ??!“

 Prof.Arben LLALLA: “LIGJI I LUFTËS QËNDRON SI RE TË ZEZA MBI MARRËDHËNIET GREQI-SHQIPËRI” 

 Prof. Arben LLALLA: “KUR GREKËT PROPAGANDONIN PËR MIQËSI TË SINQERTË GREQI-SHQIPËRI”

Sheradin BERISHA: LUMA - PËRBALLË USHTRISË PUSHTUESE SERBE, NË NËNTOR 1912

Sheradin BERISHA: „KOSOVA MIDIS ÇLIRIMIT NGA TURQIA DHE PUSHTIMIT NGA SËRBIA, JANAR - NËNTOR 1912“

Dr.Shyqyri HYSI: « MARRËVESHJA PASHIÇ - AHMET ZOGU E GUSHTIT 1924 »

Isuf B. BAJRAMI: “TRAGJEDIA ÇAME DO TË THOTË: GJENOCID, SPASTRIM ETNIK, LUFTË FETARE, SHKELJE E TË DREJTAVE NJERËZORE”

Tomorr TOPLICA: “KOSOVA LINDORE DHE ÇAMËRIA”

 Isuf B.BAJRAMI: “EPIRI DHE PËRKATËSIA ETNIKE E EPIROTËVE“

 Prof. Arben LLALLA: “ORIGJINA SHQIPTARE E PIKTORIT GREK NIKO EGONOPULOS”

 Dr.Moikom ZEQO: „SKËNDERBEU, NË PENELIN E PIKTORIT GREK, ENGONOPULI“

 Prof. Dr. Muhamet PIRRAKU: “KTHENIA KOMBIT SHQIPTAR ATË QË I TAKON NGA NATYRA - PËR HIR TË PAQES NË BALLKAN! 

 NAIM KRASNIQI: „SFERAT E INTERESIT NË BALLKAN DERI NË KONGRESIN E BERLINIT"

 PROF. ARBEN LLALLA: “KUSH E VRAU HASAN PRISHTINËN!?! NË ARKIVAT E SELANIKUT ZBULOHET MISTERI I VRASJES !

 PROF.FATMIR FEHMIU: E DREJTA PËR VETËVENDOSJE I ËSHTË MARRË KOSOVËS ME DHUNË“ DOKUMENTE HISTORIKE

 DOSSIER: „LETËRKËMBIMET E AHMET ZOGUT ME DUÇEN DHE HITLERIN“

 PROF.SEMI HEBIBI: “ÇËSHTJA ÇAME 1913 – 1945”

 SHEFQET HOXHA: „BAJRAKTARËT E LUMËS“

Dr. sci SELIM DACI: “KOSOVA DHE E DREJTA HISTORIKE NË DRITËN E BURIMEVE DHE STUDIMEVE MESJETARE”    

 HISTORIA E SHQIPËRISË NGA ILIRIA DERI TE RILINDJA KOMBËTARE

ÇËSHTJA E PAZGJIDHUR ÇAME

NJË ËSHTË SHQIPËRIA SHKRUAN: JAKUP KRASNIQI

KONGRESI I BERLINIT DHE ÇËSHTJA BALLKANIKE SHKRUAN: HALIL HALIDEMAJ  

  Von den Illyrern zu den Albanern

REXHEP AHMETI: „KOMBI SHQIPTAR DHE “KOMBI KOSOVAR”

GLAUK KONJUFCA: “Reprodukimi politik i shtatores SKËNDERBEU 1 ~ 2 ~ 3”

KOSOVA LINDORE NË DRITËN E FAKTEVE DHE SHIFRAVE

PROF. ARBEN LLALLA: „ARVANITASIT THEMELUESIT DHE DREJTUESIT E GREQISË MODERNE 1821-2005“

TOMORR TOPLICA: „KU SHTRIHET KRAHINA - E TOPLICËS DHE E SANXHAKUT“

Dr. MUHAMET KELMENDI: „KAH PO SHKON KOMBI SHQIPTAR?“

INTEGRIMI EUROPIAN KALON NGA BASHKIMI I SHQIPTARËVE - Koço DANAJ

SI U SHIT SHËN NAUMI! Shkruan: Monika STAFA

AHMET MEHMETI: “LEGJISLACIONI GREK PËR GRABITJEN E TROJEVE ETNIKE TË SHQIPTARËVE TË ÇAMËRISË (1913-2007)”

LOKALITETET SHQIPTARE NË PRINCIPATËN SERBE (1817 – 1865)

ROBERT ELSIE :“UDHËTIMI I EVLIJA ÇELEBIUT NËPËR KOSOVË NË VITIN 1660”

DOSJE TË PA HULUMTUARA TË LIDHJES SHQIPTARE TË PRIZRENIT

AKADEMIK ESAT STAVILECI: „SKENARËT ME SHQIPTARËT ENDE NUK KANË PËRFUNDUAR“

TITAN TIVARI: “CILAT JANË "PESË" SHQIPËRITË”

TITAN TIVARI: ”RIBËRJA E SHQIPËRIA ETNIKE VARET NGA SHQIPTARËT”

HISTORIA E TRI KOMUNAVE TË KOSOVËS LINDORE

DEKLARATA E SHPALLJES SË AUTONOMISË – ILIRIDA Shipkovic, Mars 24, 1990

SHEFKI OLLOMANI: “ILIRIDA ËSHTË PJESË INTEGRALE E SHQIPËRISË ETNIKE”

HISTORIA E PËRGJAKSHME E ÇAMËRISË

SHQIPËRIA ETNIKE E NDARË NË TETË PJESË (!!!)

KUFIRI ETNIK I TROJEVE SHQIPTARE 1877 - 1878

 

HARTA TË SHQIPËRISË ETNIKE

 

Datenschutzerklärung
Kostenlose Webseite von Beepworld
 
Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich der
Autor dieser Homepage, kontaktierbar über dieses Formular!