NË FOKUS TË HISTORIANIT

 

 

Prof.Dr.Muhamet Pirraku

 

 

 

 Në 99 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë

 

HASAN PRISHTINA

VLERË SUBLIME E KOMBIT

 

Shkruan: Prof.Dr.Muhamet Pirraku

 

Në fokus të historianit Muhamet Pirraku

 COPËTIMET E SHQIPËRISË

GJATË SHEKUJVE XVIII - XX

 

Shkruan: Prof.Dr.Muhamet Pirraku

 .

Më 12 nëntor, del nga shtypi libri me i ri i Prof.Dr.Muhamet Pirrakut

MARTIRËT E SHQIPËRISË ETNIKE

 NGA DERË E STAK MARK MIRDITËS

NË KUJTESËN HISTORIKE

 

Shkruan: Prof.Dr.Muhamet Pirraku

 

 ___________________________________________________________________________________

 _____________________________________________________________________

Në fokus të historianit

 

 PROFESORË TË NDERUAR

OFRONI FAKTE JO TYMNAJË!?!

 

( Shkruan: Prof. Dr. Muhamet Pirraku )

 

 

Në fokus të historianit

 

MOTIVET DHE KRITERET E RIEMËRTIMIT TË RRUGËVE, TË SHESHEVE DHE TË LAGJEVE

TË PRISHTINËS - MË 1999 

 

( Shkruan: Prof. Dr. Muhamet Pirraku )

 

 

 

Në përkujtim të figurës së Hasan Ef.Nahi’t

Myderriz Hasan ef. Nahi

(12 mars 1905 - 5 shkurt 1991)

pishtar dhe përkrahës i arsimit kombëtar shqiptar

ﺹ ﺹ ﺹ

 

Në 100 vjetorin e të shejtit Mulla Idris Gjilanit

MULLA IDRIS GJILANI

 (4 qershor 1901 - 26 nëntor 1949)

HERO I KOMBIT SHQIPTAR

ﺹ ﺹ ﺹ

 

Në 130 vjetorin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit

MYDERRIZ YMER PRIZRENI

ORA, ZEMRA DHE SHPIRTI  I LIDHJES SHQIPTARE  1877-1887

___________________________________________________________________________________

 

Shkruan: Prof.Dr.Muhamet Pirraku

___________________________________________________________________________________

 

( LEXONI: KËTU )

 

 

Përkujtim për jetën dhe veprën patriotike të Ismail Dumoshit

I S M A I L  D U M O SH I

BARDI I MENDIMIT POLITIK

I KTHESAVE TË MËDHA KOMBËTARE

 

 

LEXONI: MË GJERËSISHT

 

 

Prof.Dr. M.Pirraku, duke folur para varrit të Nazim Gafurrit.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Klikoni mbi foto, lexoni librat:

 

´( Përgatiti: Moderatori i pashtriku.org )

 

 

Datenschutzerklärung
Kostenlose Homepage von Beepworld
 
Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich der
Autor dieser Homepage, kontaktierbar über dieses Formular!